Regio Europa.eu Guvernul Romaniei MDRT.ro fonduri-ue.ro

Sinaia este una din cele mai cunoscute stațiuni montane situată în zona centrală a României, între orașele Ploiești și Brașov.
Coordonatele geografice ale stațiunii sunt 45°21″30′ latitudine nordică și 25°32″56′ longitudine estică.
Sinaia se află la o distanță de 125 de kilometri de București, la 106 kilometri de Aeroportul Internațional București – Otopeni și la 35 de kilometri de Brașov.

Căi de acces rutiere

Cea mai importantă arteră este DN1 – E60, care în oraș poartă numele de Bulevardul Carol, Bulevardul Ferdinand I și Bulevardul Republicii.
DN1 face jocțiunea cu DN71 ce vine dinspre Târgoviște prin localitățile Pucioasa, Fieni, Moroieni.
La Sinaia se poate ajunge pe șoselele:
E60 – DN1 (București – Ploiești – Sinaia);
E60 (Brașov – Predeal – Bușteni – Sinaia);
E577, DN73A (Pitești – Câmpulung – Râșnov).

Căi de acces feroviare directe

În orașul Sinaia transportul pe cale ferată se face pe magistrale electrificate, duble. În stațiune sunt două gări: pentru călători (Sinaia) și mărfuri (Sinaia Sud – haltă).
În gara Sinaia ajung trenuri din direcțiile:
București;
Ploiești;
Brașov.
Pe ruta București – Brașov circulă atât trenuri Accelerat, Rapid, cât și Intercity-uri. Trenurile Personal au oprire în gara centrală și în Halta Sinaia Sud.
Începând cu anul 1999, a fost reeditat traseul trenului Orient Express ce are oprirea în Gara Regală Sinaia, construită după planurile lui Duiliu Marcu în 1939.

Căi de acces aeriene

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni – Bucuresti, situat la 106 km.

 • www.inforegio.ro.
  Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
  Pentru informaţii detailate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
  Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

  Sitemap

  .